Nadziewana roladka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonałe dla fascynatów mięsa z kurczaka lub indyka

  • 30 min

Składniki:

  • ROLADKI;
    jedna podwójna pierś z kurczaka,
    średnia młoda marchew,
    por,
    50g serka topionego,
    50g masła śmietankowego,
    zielona nać pietruszki,
    PRZYPRAWY;
    2 kostki rosołowe,
    olej ( także do smażenia),
    łyżeczka delikatu czerwonego lub czerwona słodka papryka z odrobiną soli ,
    czosnek granulowany ( do smaku),
    PANIERKA;
    mąka,
    2 jaja,
    bułka tarta

Nadziewana roladka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowanie sprawia mi prawdziwą przyjemność 1. Marchew obgotowujemy i kroimy w kostkę, por i nać pietruszki siekamy drobno, masło i serek kroimy w plasterki o gr. 1cm. Piersi dzielimy na 4-5 małych filetów i delikatnie rozbijamy tak, aby wygodnie i sprawnie je zawinąć w roladki, następnie nacieramy przyprawami ( kostka rosołowa połączona z resztą przypraw i łyżeczka oleju), do środka dajemy farsz ( masło, serek, por, marchew, nać pietruszki) i zawijamy spinając wykałaczką. Roladki oprószamy mąką, i panierujemy w jajku i bułce. Następnie roladki smażymy w małej ilości oleju i na wolnym ogniu, wtedy otrzymamy potrawę z zewnątrz chrupiącą a w środku mięciutką i soczystą. Życzę smacznego.

Porady

Jeżeli roladki maja być miękkie z zewnątrz to po usmażeniu można je zalać rosołem i wstawić do piekarnika na ok. 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy