Nadziewana roladka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew obgotowujemy i kroimy w kostkę, por i nać pietruszki siekamy drobno, masło i serek kroimy w plasterki o gr. 1cm. Piersi dzielimy na 4-5 małych filetów i delikatnie rozbijamy tak, aby wygodnie i sprawnie je zawinąć w roladki, następnie nacieramy przyprawami ( kostka rosołowa połączona z resztą przypraw i łyżeczka oleju), do środka dajemy farsz ( masło, serek, por, marchew, nać pietruszki) i zawijamy spinając wykałaczką. Roladki oprószamy mąką, i panierujemy w jajku i bułce. Następnie roladki smażymy w małej ilości oleju i na wolnym ogniu, wtedy otrzymamy potrawę z zewnątrz chrupiącą a w środku mięciutką i soczystą. Życzę smacznego.
Porady
Jeżeli roladki maja być miękkie z zewnątrz to po usmażeniu można je zalać rosołem i wstawić do piekarnika na ok. 10 minut.
Komentarze