Nadziewana papryka mięsem i ryżem

0 (0 ocen)

pyszna

Składniki:

  • 4 papryki
    20 dkg ryżu
    30 dkg mielonego mięsa
    1 cebulka
    1/2 szkl bulionu
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Nadziewana papryka mięsem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy i wykrawamy gniazda. Układamy w naczyniu do zapiekania. Mięso i cebulę smażymy na oleju. Dodajemy bulion i dusimy. Dodajemy ugotowany ryż. Doprawiamy do smaku. Jak jest potrzeba to odparowujemy bulion. Dodajemy natkę pietruszki. Napełniamy paprykę ...przykrywamy czapeczkami i pieczemy 200 stopni ok 30-40 min.

Porady

Można do farszu dodać przypieczone pieczarki. SOS: Polewamy sosem pomidorowym: Gotuję wodę z odrobiną masełka, sól, pieprz, cukier, czosnek w proszku troszeczkę, ziele angielskie, liść laurowy i połowa przecieru pomidorowego. Na drugi dzień możemy odgrzać w piekarniku. Jest równie pyszna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy