Nadziewana papryka

5 (155 ocen)

To jedno z moich ulubionych dań, trochę pracochłonne, ale warto.

Składniki:

  • 4 duże papryki
    0,5 kg mielonego
    1 woreczek ryżu
    mały przecier pomidorowy
    cebula
    czosnek
    pietruszka
    wegeta
    oliwa
    sól, pieprz
    mąka
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy i oczyszczamy z ziarenek tak, aby nie uszkodzić zielonego ogonka.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy mięso i doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Ugotowany ryż mieszamy z poszatkowaną pietruszką i mięsem. Ponownie doprawiamy.
  • 4. Papryki nadziewamy farszem i zatykamy . Wkładamy do dużego garnka i zalewamy do wys. 1/3 wodą z dodatkiem wegety. Gotujemy ok. 1 h.
  • 5. Paprykę wyciągamy, a do bulionu dodajemy przecier pomidorowy i zagęszczamy mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować