Nadziewana papryka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zostały Wam ziemniaki z obiadu? Nadziejcie nimi paprykę, dodajcie cebule, wędlinę,por - kolacja gotowa:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka: 2 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - salami: 4 plastry
    - ziemniaki ugotowane: 4 sztuki
    - sól pieprz do smaku: 1 szczypta
    - Żółty ser starty: 1 łyżka
    - olej: 1 łyżka

Nadziewana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Odcinamy "czapeczkę" 1. Odciąć z papryki "czapeczkę" usunąć nasionka i białą " błonę"
  • podsmażamy 2. Kroimy cebule w półksiężyce i salami w paski - podsmażamy, przyprawiamy solą i pieprzem( delikatnie ponieważ salami jest wystarczająco ostre)
  • napełniamy 3. ziemniaki rozdrabniamy - tłuczemy i nakładamy do papryki,
  • cebule plus salami nakładamy 4. następnie wkładamy do środka cebule z salami,
  • dodajemy por 5. kroimy sparzonego pora w plasterki ( tylko białą cześć) i wsadzamy do papryki,
  • i znowu ziemniaki, cebula ..... 6. potem znowu ziemniaki, cebula z salami i posypujemy odrobiną startego na drobnych oczkach żółtym serem
  • pieczemy 7. do nagrzanego do 180*C piekarnika na 30 minut wkładamy. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy