Nadziewana kuskusem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Już w dzieciństwie wiele czasu spędzałam w kuchni. Moja mama była świetną kucharką. To ona wprowadziła mnie w świat gotowania.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 4 papryki
    ● 1/2 szkl. kuskusu
    ● 10 dag pieczarek
    ● cebula
    ● 8 plastrów żółtego sera
    ● kostka rosołowa
    ● sól
    ● pieprz
    ● oliwa

Nadziewana kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę rosołową rozpuszczamy
    w szklance wrzącej wody.
    Bulionem zalewamy kuskus,
    przykrywamy i odstawiamy na
    5 minut.
  • 2. Cebulę obieramy i siekamy.
    Pieczarki oczyszczamy, myjemy i drobno siekamy. Pieczarki
    i cebulę podsmażamy na oliwie.
    Mieszamy z kuskusem
    i doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Papryki myjemy, przekrawamy
    wzdłuż na pół, usuwamy
    gniazda nasienne, wnętrze
    smarujemy oliwą i solimy. Napełniamy
    farszem i układamy
    w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy
    15 minut w temperaturze
    190 °C. Na każdej papryce
    układamy plaster sera i zapiekamy
    jeszcze 5 minut.

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy