Nadziane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę i cebulę kroimy w paseczki. Cebulę przyprawiamy jażynką.
Szynkę i cebulę smażymy aż się zarumienią (na osobnych patelniach).
2.pieczarki myjemy. Wycinamy "nóżki" tak, żeby środek można było wypełnić farszem. Pieczarki przyprawiamy sola i pieprzem po obu stronach. Następnie do środka wkładamy przygotowaną szynkę i cebulę.
3.Wypełnione farszem pieczarki obtaczamy w mące, jajku i bółce tartej.
4.Tak przygotowane pieczarki smażymy na margarynie lub oleju (w zależności od upodobania) aż z obu stron się zarumienią. I gotowe
5.SMACZNEGO
Porady
Podczas panierowania pieczarek trzeba dobrze przytrzymać farsz, żeby nie wypadł. Najlepiej trzymać kapelusze farszem do góry i przysypywać mąką, jajkiem i bółką tartą.
Komentarze