Nadziane babeczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mojej córce Jagódce sprawia wielką frajdę pieczenie tych babeczek.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    szklanka mleka
    2 jajka
    pół szklanki cukru
    3 łyżeczki proszku do piecz.
    sok z cytryny
    100 gram roztopionej margaryny
    rodzynki
    ugotowany budyń śmietankowy
    wybrane ozdoby( u mnie bita śmietana i lukier)

Nadziane babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszaj lub zmiksuj. Napełniaj silikonowe foremki, ale nie do pełna bo ciasto wyrośnie. W środek dodaj kilka rodzynek lub łyżkę budyniu. Wstaw do piekarnika na 15 min na 180 stopni. Po ostygnięciu udekoruj wedle uznania.
    Ja dodałam kilku barwników i ozdobiłam bitą śmietaną i domowym lukrem.

Porady

Nie ozdabiaj gdy są ciepłe! Bo się roztopi i rozpłynie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy