Nadziane babeczki

4.5 (142 ocen)

Pyszne mięsno marchewkowe babeczki z dodatkiem fety w cieście francuskim. Palce lizać

Składniki:

  • Składniki Podstawowe:
    1 udko z kurczaka
    2 marchewki
    ser feta

    Dodatkowy składnik:
    ciasto francuskie

    Składniki robocze:
    1 jajko
    sól,
    sól czosnkowa
    pieprz
    pieprz ziołowy
    przyprawa ogniste skrzydełka
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Dania główne

Nadziane babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko myjemy, ściągamy z niego skórę i wycinamy kości.
    Mięso mielimy w maszynce.
    Dodajemy przyprawy: 2 szczypty soli i soli czosnkowej, pieprzu i pierz ziołowego i 1 łyżeczka przyprawy ogniste skrzydełka.
  • 2. Jajko rozbełtujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • 3. Ciasto francuskie tniemy na kawałki i wykładamy nimi foremki.
  • punkt 4 4. Na ciasto w foremkach wykładamy mięsko.
  • punkt 5 5. Potem marchew
  • punkt 6 6. I na koniec dodajemy fetę.
  • punkt 7 7. Przykrywamy ciastem francuskim, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy około 30 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować