Czerwony jak burak

0 (0 ocen)

Faszerowane buraczki z serem fetą , indyczym mięsem mielonym i posypką z orzechów włoskich

Składniki:

  • ZESTAW a. filet z indyka, buraki, orzechy włoskie
    a. składniki podstawowe z zestawu
    30 dag mIęso mielone z indyka
    4 średnie buraki


    .b. składnik podstawowy dodatkowy
    20 dag ser feta

    c. składniki robocze
    1/2 cebuli
    1/2 łyżeczka rozmarynu
    sól
    pieprz
    łyżka oliwy z oliwek
    1/2 kostki rosołowej
    odrobina bułki tartej

    d. do dekoracji
    Orzechy włoskie

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czerwony jak burak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie myjemy.Gotujemy na pół twardo,obieramy i wydrążamy środek 1/2 cebuli kroimy na drobną kostkę i szklimy na oliwie,dodajemy rozmaryn i mięso mielone z indyka smażymy ,aż mięso się podpiecze pod koniec dodajemy pokrojony ser feta( kostka ) i mieszamy doprawiamy solą i pieprzem.Buraki napełniamy farszem wierzch posypujemy pozostałymi orzechami wloskimi i bułką tartą . Faszerowane buraki wkladamy do naczynia żaroodpornego podlewamy wodą z 1/2 kostki rosołowej pieczemy w piekarniku ok 30 min. w 180 stopniach.Podajemy z ziemniaczkami jako danie obiadowe lub jako przystawkę.Buraczki są pyszne na gorąco i na zimno
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować