nacinaniec z papryką i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Doskonale pasują do niego kluski śląskie i surówka z marchewki.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg karkówki lub szynki
    przyprawa do wieprzowiny
    2 ząbki czosnku
    Papryka czerwona
    Pół puszki kukurydzy
    Cebula
    Jajko
    Łyżka mąki
    Sól
    Olej

Nacinaniec z papryką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natnij delikatne natnij na kilku centymetrów z wierzchu.
    Natrzyj zmiażdżonym czosnkiem i przyprawą. Pozostaw w lodówce na
    całą noc.
  • 2. Cebule obierz i pokrój, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojoną paprykę i
    smaż 10 minut. Następnie odlej nadmiar płynu. Dodaj kukurydzę oraz
    jajko
    wymieszane z mąką. Masą wypełnij nacięcia. Piecz w folii ok.1,5 h. w
    180 stopniach. 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię i zwiększ
    temp. do 200 stopni

Komentarze

Podobne przepisy