Na zimę z kapusty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bardzo smaczna, niskokaloryczna, robię ją do obiadu w okresie jesienno-zimowym.

Składniki:

  • ● 4 kg białej kapusty
    ● 250 g marchwi
    ● 1/2 kg cebuli
    ● 20 ziaren ziela angielskiego
    ● 10 ziaren pieprzu
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 3,5 łyżki soli
    ● 1/2 kg cukru
    ● szklanka oleju
    ● szklanka octu
    ● czerwona papryka

Na zimę z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchewkę
    ścieramy na tarce,
    cebulę drobno kroimy,
    paprykę również. Natkę pietruszki
    drobniutko siekamy.
  • 2. Przygotowane warzywa
    mieszamy z przyprawami,
    olejem i octem i odstawiamy
    na 5 godzin. Nakładamy
    do wyparzonych słoików
    i pasteryzujemy 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Komentarze

Podobne przepisy