Na piernikową nutę

5 (183 ocen)

Naturalne kakao z wyczuwalną nutą piernikową

Składniki:

  • 400 ml mleka
    2 czubate łyżeczki naturalnego kakao
    2 łyżeczki cukru
    1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Napoje

Na piernikową nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiej szklanki wsypujemy kakao, cukier i przyprawę dolewamy ok 2 łyżek mleka i mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę.
  • 2. Resztę mleka zagotowujemy. Ciepłym mlekiem zalewamy mieszankę i mieszamy. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Kakao Mleko Przyprawa do piernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować