Na czerwonym dywanie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo smakowita potrawa, która powstała na konkurs kreatywny :)

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE

    2 białe kiełbaski
    1 czerwona papryka
    1/2 bagietki

    PRZYPRAWY

    2 łyżeczki bazylii
    szczypta soli
    3 ząbki czosnku

    DO SMAROWANIA I SMAŻENIA

    3 łyżki masła
    1 łyżka margaryny
    1 szklanka wody

Na czerwonym dywanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w drobną kosteczkę. Przesmażyć na 2 łyżkach masła. Wsypać bazylię i sól, wymieszać. Dolać wody i udusić do miękkości. Odparować płyn i lekko przestudzić. Zmiksować blenderem na gładką masę.
  • 2. Bagietkę pokroić na mniejsze kromeczki. Z każdej strony przesmarować masłem. Jedną ze stron dodatkowo przesmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podsmażyć z obu stron na suchej patelni.
  • nikolaxxxx 3. Kiełbaski przekroić na pół i ponacinać. Przesmażyć na patelni na rozgrzanej margarynie z obu stron.
  • 4. Na talerz ułożyć mus paprykowy. Na nim poukładać upieczone kiełbaski. Dookoła ułożyć grzanki czosnkowe z bagietki. Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy