Muszle ze szpinakiem

4.5 (155 ocen)

  • 20 min

Lekka przekąska z młodym szpinakiem

  • 20 min

Składniki:

  • 15 sztuk makaronowych muszli
    70 gram świeżego szpinaku
    6 jajek
    0,5 cebuli
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszle ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy i kroimy w zgrabną kostkę. Liście świeżego szpinaku myjemy pod bieżącą wodą. W niedużym garnku nastawiamy niewielką ilość wody i dodajemy 0,5 łyżeczki soli, kiedy zacznie wrzucamy szpinak i zaparzamy go 1-2 minut, następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i odcedzamy z nadmiaru wody
  • 2. Szpinak bardzo drobno siekamy i dodajemy do jajek. Obraną cebulę kroimy w kostkę i również dodajemy, całość doprawiamy solą i pieprzem, po czym mieszamy z majonezem. Makaronowe muszle wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę z dodatkiem łyżki oleju, po czym na wolnym ogniu gotujemy ok. 15 minut. Muszle przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Do ostudzonych muszli nakładamy farsz z jajek i szpinaku – podajemy jako przekąskę.
    Fb-Button
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować