Muszle z sałatką ryżową

4.98 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję gastronomię. Miłością do gotowania zaraziła mnie moja mama.

Składniki:

  • ● woreczek ryżu
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka tuńczyka
    w sosie własnym
    ● 2-3 łyżki majonezu
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● ok. 15 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle)
Wystaw ocenę:

4.98 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszle z sałatką ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy i odstawiamy
    do wystygnięcia.
  • 2. Kukurydzę i tuńczyka dokładnie
    osączamy. Cebulę
    obieramy i drobno siekamy.
    Warzywa oraz rybę dodajemy
    do ryżu. Mieszamy z majonezem.
    Doprawiamy solą
    i pieprzem.
  • 3. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy. Przelewamy
    zimną wodą i dokładnie
    osączamy. Faszerujemy
    sałatką.

Porady

Danie podajemy na talerzu udekorowanym sałatą i ozdobami z marchewki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron muszle (conchiglioni)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować