Muszle z ruskim farszem

4.5 (155 ocen)

Alternatywa dla ruskich pierogów

Składniki:

  • - makaron muszla.

    Farsz

    - 50 dkg ugotowanych i ostudzonych ziemniaków;
    - 25 dkg półtłustego twarogu;
    - 1 duża cebula;
    - 1 łyżka masła;
    - ewentualnie lubczyk do smaku;
    - pieprz;
    - sól.

    Dodatki

    - zeszklona cebula.
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszle z ruskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle i ostudź. Praską lub widelcem rozgnieć ziemniaki, a następnie wymieszaj z twarogiem tak, aby pozostały niewielkie grudki. Kolejno dodaj cebulę, lubczyk oraz sól i pieprz. Wymieszaj. Odstaw farsz na kilka minut.
    Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
    Gotowy farsz włóż do muszelek. Podawaj z zeszkloną cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować