Muszle makaronowe w prostym, aksamitnym pesto przyrządzonym z fety i świeżej pietruszki. Do tego zielone szparagi smażone na dobrej oliwie. Czego chcieć więcej? Zaledwie 15 minut pracy!
Dla 2 osób
Składniki:
makaron muszle lub inny dowolny
170 g sera feta (3/4 opakowania)
pęczek świeżej pietruszki
ok. 3 łyżek oliwy
8 zielonych szparagów, odkroić twarde końcówki i pokroić je na kawałki
oliwa do smażenia
Muszle z aksamitnym pesto z fety i zielonej pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron ugotować al dente.
2. W międzyczasie podsmażyć szparagi na oliwie - ok. 3-4 minuty.
3. Fetę, pietruszkę i oliwę zmiksować na gładką masę.
4. Wymieszać makaron z naszym pesto, dodać szparagi i podawać :)
5. Ewentualnie można doprawić gałką muszkatołową.
Komentarze