Muszle z aksamitnym pesto z fety i zielonej pietruszki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Muszle makaronowe w prostym, aksamitnym pesto przyrządzonym z fety i świeżej pietruszki. Do tego zielone szparagi smażone na dobrej oliwie. Czego chcieć więcej? Zaledwie 15 minut pracy!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • makaron muszle lub inny dowolny
    170 g sera feta (3/4 opakowania)
    pęczek świeżej pietruszki
    ok. 3 łyżek oliwy
    8 zielonych szparagów, odkroić twarde końcówki i pokroić je na kawałki
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Muszle z aksamitnym pesto z fety i zielonej pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muszle z aksamitnym pesto z fety i zielonej pietruszki 1. 1. Makaron ugotować al dente.
    2. W międzyczasie podsmażyć szparagi na oliwie - ok. 3-4 minuty.
    3. Fetę, pietruszkę i oliwę zmiksować na gładką masę.
    4. Wymieszać makaron z naszym pesto, dodać szparagi i podawać :)
    5. Ewentualnie można doprawić gałką muszkatołową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować