Muszle nadziewane sałatką

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 10 osób

Świetna przekąska na imprezę

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • ok 20 dużych muszli
    1 torebka ryżu
    1 pierś kurczaka
    1 cebula
    pół pora
    ząbek czosnku
    mała puszka kukurydzy
    papryczka chilli
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki

Muszle nadziewane sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle makaronowe ugotować w posolonej wodzie.
  • 2. Ryż ugotować, odsączyć z wody, wystudzić. Pierś pokroić na małe kawałeczki, oprószyć przyprawą do kurczaka i podsmażyć.
    Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na maśle.
  • 3. W misce wymieszać ze sobą ryż z kukurydzą, drobno pokrojonym porem i chilli. Dodać przestudzoną cebulę i pierś. Wszystko wymieszać z majonezem i musztardą, farsz doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Muszle makaronowe nadziewać farszem. Przed podaniem udekorować bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron muszle (conchiglioni)

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować