Muszle nadziewane

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Klaudia Wnuk.

  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron muszelki (1/2 opakowania): 20 sztuk
    - mrożony szpinak (1/2 opakowania): 0.5 sztuki
    - mozarella (kulka): 1 sztuka
    - jogurt naturalny (mały): 1 sztuka
    - starty żółty ser: 100 gramów
    - szynka: 20 plastrów
    - marchew: 6 sztuk
    - brokuły (7 różyczek): 1 sztuka

    - jogurt naturalny: 4 łyżki
    - majonez: 2 łyżki
    - zioła prowansalskie: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszle nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane muszle studzimy. Gotujemy warzywa.
  • 2. Szpinak z jogurtem gotujemy ok. 10 minut, dodajemy mozzarellę, a gdy się rozpuści, muszle napełniamy nadzieniem. Posypujemy serem, owijamy szynką i nabijamy na wykałaczkę.
  • 3. Pieczemy na blasze 15 minut w 160 °C. Podajemy z warzywami i sosem z jogurtu, majonezu i ziół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron muszle (conchiglioni)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować