Muszelki z kremem śmietankowym i truskawką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Muszelki z kremem śmietankowym i truskawką

  • Łatwy

Składniki:

  • - Ciasto:jajko: 1 sztuka
    - żółtka: 2 sztuki
    - masło (lub margaryna): 200 gramów
    - cukier puder: 100 gramów
    - mąka: 300 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
    - krem śmietankowy (lub krem karpatka): 0.5 opakowania
    - truskawki świeże: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery

Muszelki z kremem śmietankowym i truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło lub margarynę , cukier puder, żółtko, jajko, wyrobić za pomocą miksera na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce 30 minut.
  • 2. Ciastem wylepić foremki w kształcie muszelek. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni do uzyskania złotego koloru.
  • 3. Truskawki opłukać, usunąć szypułki.Owoce pokroić w plasterki

    Krem:Krem przygotować według przepisu na opakowaniu
  • 4. Upieczone, zimne muszelki przełożyć kremem, położyć po plasterku truskawki. Złączyć, polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować