Muszelki z kiełbasą i brokułem
Składniki:
- - makaron muszelki: 300 gramów
- kiełbasa zwyczajna: 250 gramów
- brokuł: 0.5 sztuki
- oliwa z oliwek: 3 łyżki
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta
- oregano: 1 łyżeczka
Muszelki z kiełbasą i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Brokuła obgotować w wodzie (lub na parze) aż nabierze intensywnego zielonego koloru.
-
2.
Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu.
-
3.
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
-
4.
Dodać makaron i różyczki brokuła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Zamieszać kilka razy i podawać.
Komentarze