Mus z truskawkami

0 (0 ocen)

Mus można przygotować z dowolonymi, także świeżymi, owocami. Świetne dla zapracowanych osób, które mają mało czasu na przygotowanie pysznego deseru dla rodzinki.

Składniki:

  • 200 g śmietanki 30%,
    400 g jogurtu naturalnego,
    200 g białej czekolady,
    30 dag mrożonych truskawek.

Mus z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubić. W między czasie stopić połamaną na kawałki czekoladę i ją przestudzić. Zimną dodać do kremówki, stale ubijając. Dodawać po łyżce jogurtu. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować za pomocą blendera. Do 1/3 części ubitej śmietanki dodać zmiksowane truskawki. Do pucharków nakładać na przemian obie masy. Wierzch udekorować pozostałymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy