MUS Z ANTONÓWEK

4.49 (193 ocen)

  • 60 min

Wspaniały do ciast i deserów.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg antonówek (po wycięciu gniazd nasiennych, ale nie obranych)
    1 kg cukru
    szklanka wody
    2 łyżki cynamonu
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Przetwory Dżemy Musy

Mus z antonówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka razem ze skórką kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem, zalewamy wodą i gotujemy aż jabłka się rozpadną na ,,papkę,,. Gdy woda trochę odparuje a mus nieco zgęstnieje dodajemy cynamon. Mus przelewamy do słoików, szczelnie zamykamy i kładziemy do góry dnem na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować