mus wiśniowo pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jedną z moich słabości są słodkości, będąc na diecie musiałam z nich zrezygnować. Pomyślałam sobie, że zacznę przygotowywać ciasta i desery o obniżonej zawartości kalorii.

  • 60 min

Składniki:


  • 1/2 kg świeżych lub mrożonych wiśni bez pestek
    2 pomarańcze
    2 desery waniliowe
    2 łyżki cukru brązowego
    2 szczypty wanilii
    2 łyżki żelatyny
    Kilka physalis

Mus wiśniowo pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze obrać włożyć do wysokiego naczynia, dodać wiśnie zmiksować. Mus przełożyć do miski dodać cukier, wanilię, desery, dokładnie wymieszać. Żelatynę namoczyć w zimniej wodzie do napęcznienia, po kilku minutach, dodać gorącej wody tak by żelatyna była płynna, następnie dodać do musu wymieszać. Przelać do foremki odstawić do zastygnięcia.
    Wyjąć z foremki, ozdobić physalis.

Porady

Przed wyjęciem z foremki warto na chwilę zanurzyć formę na chwilę w gorącej wodzie. Ułatwi nam wyjęcie deseru

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy