Mus truskawkowo-różany

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciekawe połączenie smaków.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    ok. 400 g świeżych truskawek
    4 łyżki cukru pudru
    10 g żelatyny
    200 ml śmietanki 36 %
    woda różana
    biszkopty

Mus truskawkowo-różany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki obieramy, odkładamy parę do dekoracji a resztę miksujemy dokładnie w blenderze, dodajemy cukier. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku i mieszamy z truskawkami. Śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy z truskawkami. Nakładamy do pucharków biszkopty nasączone ponczem z wodą różaną, część musu i czynność powtarzamy. Desery dekorujemy bitą śmietaną, truskawką i rurką waflową.

Porady

Polecam dodać konfiturę różaną jako jedną z warstw

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy