Mus rabarbarowy z imbirem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 4 godz. 30 min

Jest to deser dla PRAWDZIWYCH miłośników rabarbaru

  • 4 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    2 gałązki rabarbaru
    1/4 szklanki cukru
    1/4 szklanki wody
    2 cm imbiru (można dać mniej :)
    1/3 szklanki śmietanki
    2 łyżeczki żelatyny
    2 gałki sorbetu truskawkowego (u mnie Grycan)
    mięta do dekoracji

Mus rabarbarowy z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obrać, pokroić na centymetrowe kawałki, imbir zetrzeć na tarce i dodać do rabarbaru, zalać wodą, posypać cukrem (albo odwrotnie...), pogotować ok 15 minut, wystudzić, zmiksować z zimną śmietanką.
    Żelatynę rozpuścić w 3-4 łyżkach wrzątku, dodać do musu.
    Mus nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 4 godziny.
    Podawać z gałką sorbetu i listką mięty do dekoracji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Komentarze

Podobne przepisy