Mus owocowy z mascarpone

4.5 (155 ocen)

Delikatny serek mascarpone idealnie nadaje się do przygotowywania przeróżnych deserów. Świetnie sprawdził się w towarzystwie truskawek i brzoskwiń. Polecam

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
    300 ml śmietanki 30%
    500 g truskawek
    3 brzoskwinie
    cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Mus owocowy Musy

Mus owocowy z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć do wysokiego naczynia. Następnie za pomocą blendera rozprowadzić na gładki mus. Doprawić cukrem do smaku (w razie konieczności).
    Brzoskwinie umyć, powielić na cząstki i również przetrzeć na mus.
  • 2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając około 2 łyżki cukru. Gdy śmietanka jest ubita dodać serek mascarpone i razem delikatnie połączyć.
  • 3. Przygotować pucharki lub szklanki i układać warstwami: mus brzoskwiniowy, masę śmietanową, mus truskawkowy, ponownie masę.
    Deser przed podaniem trzymać około godziny w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować