Mus kawowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki deser, który nie wymaga dużych umiejętności.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - gorzka czekolada: 100 gramów
    - espresso: 60 mililitrów
    - jajka biała i żółtka oddzielnie): 6 sztuk
    - cukier: 100 gramów

Mus kawowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową.
    Powstały mus przekładamy do pucharków, wierz zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacznego. Więcej na www.ilovebake.pl

Komentarze

Podobne przepisy