Mus jabłkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowania uczę się od mamy, pomagając w kuchni. Gdy mam ochotę na słodkości, robię mus.

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    ● 2 duże jabłka
    ● 2 białka
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● drobne owoce do dekoracji, np. maliny

Mus jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, obieramy
    i ścieramy na tarce o małych
    oczkach. Białka ubijamy na
    sztywną pianę, dodając pod
    koniec ubijania cukier.
  • 2. Pianę mieszamy delikatnie
    z jabłkami, przekładamy
    do kompotierek, na wierzchu
    układamy owoce.

Porady

Deser podajemy schłodzony, np. z biszkoptami.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy