Mus jabłkowy - apfelmus

4.5 (161 ocen)

Idealny na kanapki, do ciast, a także jako składnik do dań na słodko.

Składniki:

  • 2,5 kg jabłek
    10 dag cukru
    2 płaskie łyżeczki cynamonu
    1/2 szkl wody
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Przetwory Musy Mus jabłkowy

Mus jabłkowy - apfelmus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłka 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, dodać wodę i gotować do momentu rozgotowania jabłek.
  • cukier z cynamonem 2. Cukier wymieszać z cynamonem.
  • jabłka z cukrem i cynamonem 3. Wymieszany cukier z cynamonem dodać do jabłek, zagotować.
  • 4. Mus jabłkowy przełożyć do słoików, zapasteryzować.

Porady

Z podanych składników wychodzą 2 słoiki 1l.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować