Mus czekoladowy z nutka chili

4.5 (187 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

poezja smaku, aksamitny mocno czekoladowy nutką pikanterii- czy jest coś lepszego na romantyczną kolację

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - czekolada gorzka: 200 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - woda: 4 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - cukier puder: 2 łyżki
    - śmietanka kremowej 30%: 6 łyżek
    - chili w płatkach wg uznania: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Mus czekoladowy z nutka chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pokruszoną czekoladą roztapiamy na parze gdy się rozpuści dodajemy masło i chili i dokładnie studzimy
    2. Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru, dodajemy do masy i mieszamy.
    3.Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i 1 łyżką cukru następnie ubijamy śmietankę ktora razem z piana dodajemy do masy czekoladowej i mieszamy. Gotowy mus przekładamy do pucharków wstawiamy do lodówki, przed podaniem dekorujemy dowolnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Wesele Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować