Murzynkowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier, mleko, margarynę i kakao podgrzewać stopniowo, ciągle mieszając, aż wszystkie składniki się połączą (nie gotować). Masę lekko ostudzić. Do lekko ciepłej masy dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę miksować, tylko do połączenia składników.
2.Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto wyłożyć do formy. (Jak przy każdych muffinkach wyłożyć do ok. 2/3 wysokości. Z podanej porcji wychodzi ok. 24 szt. muffinek.) Piec w nagrzanym piekarniku około 20 min. w temperaturze 180°C.
3.Muffinki po upieczeniu pozostawić krótko w formie, kolejno wyciągnąć z formy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Udekorować według uznania.
Komentarze