Murzynek z serem i malinami pod kruszonką

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Proste w przygotowaniu ciasto z sezonowymi owocami i pyszną kruszonką.

  • 20 min

Składniki:

  • Forma o wymiarach: 25x40cm
    Ciasto kawowe:
    1 szklanka mleka
    1szklanka cukru
    2,5 szklanki mąki
    0,5 szklanki oleju
    2 jajka
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    Cukier waniliowy

    Masa serowa:
    500g białego sera (może być z wiaderka)
    100g masła
    ½ szklanki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jajka

    Kruszonka:
    150g mąki
    80g cukru
    80g masła
    4 łyżki płatków owsianych

    Dodatkowo:
    300g malin – mogą być mrożone
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Murzynek z serem i malinami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kawowe: Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować.
    w jednej misce mikserem. Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 2. Masa serowa: Masło rozpuścić ostudzić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Wykładać kleksami na ciasto ciemne. Posypać je malinami i kruszonką piec w temperaturze 190stopni przez ok. 50 – 60 minut.
  • 3. Kruszonka: Składniki kruszonki zagnieść palcami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować