Murzynek z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę topimy w rondelku, dodajemy cukier, kakao i mleko - zagotowujemy.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
Ostudzoną masę miksujemy z mąką, proszkiem, żółtkami i pianą.
Tortownicę smarujemy margaryną i wylewamy do niej ciasto, na nim układamy maliny i lekko dociskamy.
Murzynka pieczemy w rozgrzanym do 180' piekarniku przez ok. 60 minut
2.Polewa:
Margarynę topimy w rondelku, dodajemy mleko, cukier i kakao, szybko mieszamy. Gdyby polewa się zważyła dodajemy trochę zimnego mleka i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Gorącą polewę wylewamy na ciasto i układamy owoce.
Odstawiamy do lodówki.
3.Smacznego!
Porady
Murzynka można zrobić bez owoców z samą polewą lub bez.
Komentarze