Murzynek bardzo czekoladowy

4.39 (190 ocen)

  • 10 min

Pyszny na ciepło, wtedy czekolada rozpływa się w ustach. Natomiast na zimno lekko chrupie po stężeniu. Zawsze wychodzi bez zakalca!

  • 10 min

Składniki:

  • - 1 margaryna
    - 2 szklanki cukru
    - 1 szklanka wody
    - 4 łyżki kakao
    - 1 cukier waniliowy
    - 4 jajka
    - 2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 gorzkie czekolady
Wystaw ocenę:

4.39 (190 ocen)

Zobacz również:

Murzynek Desery

Murzynek bardzo czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Murzynek bardzo czekoladowy 1. - Margarynę, cukry, wodę i kakao zagotować i wystudzić.
    - Ubić pianę z białek.
    - Do wystudzonej masy wrzucać żółtka i ubijać, dodać mąkę i proszek.
    - Połączyć z ubitą pianą i pokrojonymi w drobną kostkę czekoladami.
    - Piec w temp. 180 st.C przez 30 minut.
    - Posypać cukrem pudrem.

Porady

Ciasto jest bardzo proste do wykonania. Często robię z tego przepisu muffinki. Należy je piec 15 minut w 180 st.C.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik bardzo czekoladowy

To może cię zainteresować