Mufiny marchewkowe z masą krówkową

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszne wilgotne mocno krówkowe

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na 18 sztuk:
    4 jajka
    1,5 szklanki brązowego cukru ( jeśli nie macie może być zwykły)
    125g stopionej margaryny Kasi
    2 szklanki mąki
    3 szklanki startej marchewki (na grubych oczkach, ok. 2-3 duże marchewki)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    2 łyżeczki cynamonu


    Krem:

    1 puszka masy krówkowej (użyłam tej z Biedronki ma fajny lekko alkoholowy posmak)
    ¾ kostki masła w temp pokajowej

Mufiny marchewkowe z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mufiny marchewkowe z kremem krówkowym 1. Przy tych mufinkach nie stosuje metody suche do suchego mokre do mokrego. Miksuję po prostu wszystkie składniki razem przez moment na wysokich obrotach. Przekładam do foremek na muf inki i piekę ok. 20 min w 170st.
    Wyjmujemy z piekarnika i czekamy, aż ostygną

    Kem:

    1 puszka masy krówkowej (użyłam tej z Biedronki ma fajny lekko alkoholowy posmak)
    ¾ kostki masła w temp pokojowej
    Wszystko miksujemy razem na gładką masę, przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy wystudzone babeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy