Mufinki marchewkowe z kremem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

połączenie warzyw i slodyczy

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 szklanki cukru
    5 jajek
    0,5 szklanki oleju
    2 szklanki tartej marchwi
    sok z polowy cytryny
    300 gram mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    200 ml śmietany 36 %
    200 gram serka mascarpone
    6 łyżek wiórek kokosowych
    2 łyżki cukru pudru

Mufinki marchewkowe z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem , dodajemy powoli olej , sok z cytryny i startą marchewkę. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wkładamy ciasto w papierowe foremki. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Śmietanę miksujemy z pudrem, dodajemy serek i wiórki. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy