MUFFINY Z SZYNKĄ

4.5 (158 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam muffiny, nie tylko na słodko, ale i na słono

  • 20 min

Składniki:

  • 15 dag szynki
    2 cebule
    olej
    1 łyżka musztardy
    2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżka proszku do pieczenia
    10 dag żółtego sera
    2 jajka
    1 lub 1,5 szklanki mleka
    12,5 dag margaryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Szynki Ser

Muffiny z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać posiekać, zeszklić na oleju. Odstawić do ostudzenia. Szynkę pokroić w niedużą kostkę. ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka roztrzepać z mlekiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, pieprzem, szczypta soli. Masę jajeczną połączyć z mąką, dodać margarynę, musztardę, ser, podsmażoną cebulkę. Łyżką szybko połączyć składniki. Porcja na około 12 sztuk.

    Piec 20- 25 minut w temperaturze 200 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Sery Ser żółty Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować