Miękkie, puchate, delikatne babeczki. Papierówki świetnie smakują w wypiekach. Takie babeczki możemy zabrać na wycieczkę, jako słodką przekąskę dla dzieci, albo nad jezioro.
30 min
Składniki:
Na 12 muffin:
Suche:
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Mokre:
1 jajko
1 szklanka mleka
100 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego
2 średnie papierówki
100 g białej czekolady
masło do wysmarowania formy
bułka tarta do posypania formy
Muffiny z papierówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W osobnych miskach wymieszaj składniki suche i mokre. Potem wymieszaj je razem.
2.Jabłka obierz, pokrój w małą kostkę. Czekoladę posiekaj w kawałki. Dodaj do ciasta. Wymieszaj.
3.Formę na muffiny wysmaruj masłem, posyp bułką tartą lub użyj papierowych papilotek. Wyłóż ciasto do wgłębień. Piecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 15-20 minut.
Komentarze