Muffiny z papierówką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Miękkie, puchate, delikatne babeczki. Papierówki świetnie smakują w wypiekach. Takie babeczki możemy zabrać na wycieczkę, jako słodką przekąskę dla dzieci, albo nad jezioro.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 12 muffin:
    Suche:
    2 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    Mokre:
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    100 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego

    2 średnie papierówki
    100 g białej czekolady

    masło do wysmarowania formy
    bułka tarta do posypania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny z papierówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osobnych miskach wymieszaj składniki suche i mokre. Potem wymieszaj je razem.
  • 2. Jabłka obierz, pokrój w małą kostkę. Czekoladę posiekaj w kawałki. Dodaj do ciasta. Wymieszaj.
  • 3. Formę na muffiny wysmaruj masłem, posyp bułką tartą lub użyj papierowych papilotek. Wyłóż ciasto do wgłębień. Piecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować