Muffiny z musem jabłkowym

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szarlotki w wersji mini. Na trzy kęsy. Mięciutkie, pachnące jesienią.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 250 gramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier: 150 gramów
    - cukier jasny trzcinowy: 75 gramów
    - śmietana: 140 mililitrów
    - olej: 125 mililitrów
    - miód: 1 łyżka
    - jajka: 2 sztuki

    - mus jabłkowy: 1 szklanka
    - orzechy laskowe: 0.33 szklanki
    - cukier jasny trzcinowy: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffiny z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier biały i brązowy.
  • 2. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: olej, roztrzepane jajka, śmietanę, miód. Połączyć ze składnikami suchymi, krótko wymieszać, tylko do połączenia składników.
  • 3. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać do każdego otworu ciasto, mus jabłkowy, ciasto. Każdą muffinkę posypać cukrem i orzechami.
  • 4. Piec w temperaturze 200ºC przez 20 - 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić lekko na drucianej siatce.
  • 5. Zjadać póki ciepłe :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować