muffiny z mascarpone i malinami

4.5 (143 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Mini muffinki, maxi przyjemność!

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -300g mąki pszennej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -1 łyżeczka sody oczyszczonej
    -120 g miękkiego masła
    -2 jajka
    -3/4 szklanki mleka
    -1/2 szklanki cukru
    -serek mascarpone
    -maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny z mascarpone i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier.
  • 2. W drugiej misce zmiksować ze sobą jajka, miękkie masło i mleko.
  • 3. Do suchych składników dodać mokre i dokładnie wymieszać (tak, aby otrzymać gładką masę).
  • 4. Gotową masą wypełnić foremki na muffinki do 1/3 wysokości. Do każdej nałożyć po łyżeczce serka mascarpone i ponownie masę (całość nie powinna sięgać wyżej niż 3/4 wysokości foremki), udekorować malinami. Wstawić do piekarnika, piec przez 25 minut. Po upływie czasu wyjąć i ostudzić. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować