Muffiny z masą krówkową

4.5 (191 ocen)

  • 10 min

Słodkie połączenie lekkiego i puszystego ciasta z masą krówkową.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 szklanka cukru pudru
    Składniki mokre:
    0,5 kostki margaryny roztopionej i ostudzonej
    1 jogurt/1 szklanka mleka
    1 jajko
    Nadzienie: pół puszki masy krówkowej (ja użyłam tej o smaku kokosowym
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny z masą krówkową 1. Składniki suche mieszamy ze sobą, mokre również, a następnie wszystko razem łączymy i delikatnie mieszamy na jednolite ciasto (najlepiej łyżką). Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masy krówkowej i przykrywamy wszystko jedną łyżką ciasta. Muffiny wsadzamy do nagrzanego (!) piekarnika na ok. 180C i pieczemy jakieś 20-25 minut. Po upieczeniu wyciągamy muffiny z formy i czekamy aż ostygną. Po ostygnięciu możemy udekorować muffiny cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować