Muffiny z masą kajmakową

4.46 (170 ocen)

  • 10 min

Muffiny dla fanów kajmaku, czyli dla wszystkich dzieci ;)

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 szklanka cukru pudru
    Składniki mokre:
    0,5 kostki margaryny roztopionej i ostudzonej
    1 jogurt/1 szklanka mleka
    1 jajko
    Nadzienie: pół puszki masy krówkowej
Wystaw ocenę:

4.46 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche mieszamy ze sobą, mokre również, a następnie wszystko razem łączymy i delikatnie mieszamy na jednolite ciasto (najlepiej łyżką). Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masy krówkowej i przykrywamy wszystko jedną łyżką ciasta. Muffiny wsadzamy do nagrzanego (!) piekarnika na ok. 180C i pieczemy jakieś 20-25 minut. Po upieczeniu wyciągamy muffiny z formy i czekamy aż ostygną. Po ostygnięciu możemy udekorować muffiny cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować