Muffiny z marshmallow i białą czekoladą

0 (0 ocen)

Słodkie co nieco dla łasuchów w każdym wieku

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 12 SZTUK:
    225 g mąki pszennej
    50 g kakao (3 czubate łyżki)
    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    120 g cukru
    100 g białej czekolady
    50 g pianek marshmallow
    2 duże jajka
    250 ml mleka
    6 łyżek oleju słonecznikowego
    dodatkowo: odrobina cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki Pianka

Muffiny z marshmallow i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pianki marshmallow pokroić w mniejsze kawałeczki. Przesypywać je przy tym niewielką ilością cukru pudru, ponieważ przekrojona powierzchnia jest bardzo klejąca. Czekoladę posiekać. W jednej misce wymieszać ze sobą wszystkie sypkie składniki: przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia mąkę, szczyptę soli, cukier, posiekaną czekoladę i pokrojone pianki. W drugiej misce rozmącić widelcem wybite jajka, wymieszać je z olejem i mlekiem. Płynne składniki dodać do sypkich i szybko ale niezbyt starannie wymieszać. Składniki powinny się jedynie połączyć. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni z termo. Masę przełożyć do wyłożonej papilotkami foremki. Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut. Po wyjęciu zostawić babeczki na kilka minut dopóki nie przestaną bulgotać „gejzerki” z pianek. Następnie wyjąć i dostudzić na kratce kuchennej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Pianki marshmallow

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.92 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Muffiny jogurtowe z białą czekoladą

To może cię zainteresować