Muffiny z marshmallow i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pianki marshmallow pokroić w mniejsze kawałeczki. Przesypywać je przy tym niewielką ilością cukru pudru, ponieważ przekrojona powierzchnia jest bardzo klejąca. Czekoladę posiekać. W jednej misce wymieszać ze sobą wszystkie sypkie składniki: przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia mąkę, szczyptę soli, cukier, posiekaną czekoladę i pokrojone pianki. W drugiej misce rozmącić widelcem wybite jajka, wymieszać je z olejem i mlekiem. Płynne składniki dodać do sypkich i szybko ale niezbyt starannie wymieszać. Składniki powinny się jedynie połączyć. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni z termo. Masę przełożyć do wyłożonej papilotkami foremki. Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut. Po wyjęciu zostawić babeczki na kilka minut dopóki nie przestaną bulgotać „gejzerki” z pianek. Następnie wyjąć i dostudzić na kratce kuchennej.
Komentarze