Muffiny z malinami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Maślane, delikatne, przygotowane specjalnie na walentynki ;)

  • 35 min

Składniki:

  • Na 12szt:

    150g masła
    150g cukru
    1 torebka cukru waniliwego
    2 jajka
    150g mąki
    150g malin
    50g białej czekolady
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki mleka

    Na wierzch:
    250g serka mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    kolorowe posypki

Muffiny z malinami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i razem utrzeć na gładki krem. Następnie pojedynczo dodawać jajka i nadal ucierać. Na końcu dodać mąkę, proszek do pieczenia, białą czekoladę, 150g malin oraz mleko. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • 2. Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Napełnić ciestem foremki do 2/3 wysokości. wstawić formę do piekarnika i piec ok. 15min. Następnie ostudzić.
  • 3. Na wierzch: serek mascarpone połączyć z 2 łyżkami cukru pudru. Posmarować babeczki i udekorować według uznania ;).

Porady

Możemy dodawać dowolne owoce, mogą być również mrożone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy