Muffiny z konfiturą malinową

4.5 (194 ocen)

  • 10 min

Pyszne mocno kakaowe muffinki z ciekawym malinowym wnętrzem

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    2 szklanki mąki pełnoziarnistej
    4 łyżeczki błonnika kakaowego
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    Składniki mokre:
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    1/3 szklanka oleju
    2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    Nadzienie:
    12 łyżeczek konfitury z malin firmy Krokus
    Kruszonka:
    2 łyżki mąki pełnoziarnistej
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z konfiturą malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki suche łączymy w jednej miseczce. W osobnej łączymy wszystkie składniki mokre. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy. Do formy na muffiny wkładamy papilotki i nakładamy jedną łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę konfitury i przykrywamy kolejną łyżką ciasta aż do wyczerpania składników. Składniki na kruszonkę umieszczamy w kubeczku i mieszamy. Następnie kruszymy ciasto na nasze muffiny lekko przyklepując. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180C przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować