muffiny z budyniem i czekoladą

4.48 (178 ocen)

  • 45 min

Po prostu najlepsze! :)

  • 45 min

Składniki:

  • Na 12 babeczek:
    2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
    100 g masła (roztopionego i wystudzonego)
    1 jajko
    opakowanie budyniu (smak dowolny)
    400 ml mleka do budyniu
    12 kostek czekolady
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z budyniem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku przygotuj budyń. Dodaj trochę mniej mleka niż na opakowaniu, by nie było zbyt rzadkie. Następne wystudź.
  • 2. Ciasto: Do miski dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, mleko, roztopione masło i jajko. Wymieszaj na gładką masę.
  • 3. Na dno foremek nałóż trochę ciasta (ok. 1 łyżki, zależy od wielkości foremek). Następnie włóż troszkę budyniu (ok. łyżeczki), kostkę czekolady i przykryj to łyżeczką ciasta.
  • 4. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180-200 st. C przez ok. 25 min. Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować