Muffinki te pokochali wszyscy którzy je jedli! Znikają błyskawicznie, a to może świadczyć tylko o tym, że są naprawdę świetne, więc koniecznie wypróbujcie ten przepis!
25 min
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oliwy
2 jajka
2-3 brzoskwinie obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
100 g mlecznej czekolady pokrojonej w drobną kostkę
cukier puder do posypania muffinek po wierzchu
Muffiny z brzoskwiniami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone brzoskwinie i czekoladę. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko, oliwę i jajka. Następnie zawartość obydwu misek łączymy ze sobą. Formę do pieczenie muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C. przez około 20 minut. Upieczone u wystudzone muffiny posypujemy po wierzchu cukrem pudrem.
Komentarze