Muffiny wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce mieszamy składniki suche, czyli mąkę, cukier, posiekaną czekoladę, kakao i proszek do pieczenia, a w drugiej składniki mokre: mleko, olej i jajko. Następnie łączymy zawartość obydwu misek. Formę do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami wykonanymi z papieru do pieczenia i wypełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. przez 15 minut.
2.Przygotowujemy krem. Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy cukier wymieszany z kakao i dalej ucieramy do czasu aż cukier będzie niewyczuwalny. Pod koniec ucierania dodajmy mleko.
3.Wystudzone muffiny dekorujemy kremem maślanym - użyłam tylki w kształcie otwartej gwiazdy. Na kremie układamy po trzy jajeczka a z boku trzy kwiatuszki.
Komentarze