Muffiny ryżowe z czekoladą i masłem kokosowym - bezglutenowe

4.5 (183 ocen)

  • 35 min

Tym razem dodaje przepis na muffiny z mąki ryżowej. Robiłam je kiedyś gdy siostra była na diecie bezglutenowej. Bardzo przypadł mi do gustu ich smak, więc postanowiłam upiec je jeszcze raz. Przepis znalazłam na canihaveabite.blox.pl.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 1/3 szklanki mąki ryżowej
    1/3 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/3 szklanki oleju o neutralnym smaku
    1/3 szklanki mleka krowiego
    1 duże jajko
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    kilka łyżeczek masła kokosowego (można pominąć)
    kawałki czekolady białej deserowej, gorzkiej, mlecznej ogólnie jaką kto ma
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny ryżowe z czekoladą i masłem kokosowym - bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy 2 miski. Do jednej przesiewamy suche składniki, do drugiej mokre i mieszamy. Następnie zawartość obu misek łączymy i mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji.
  • 2. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami lub przygotowujemy silikonowe foremki. Foremki zapełniamy do połowy, kładziemy niewielką łyżeczkę masła kokosowego i kawałek czekolady. Resztę ciasta rozkładamy równo do wszystkich foremek. Muffiny pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować